Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki

POPŻ efekty realizacji programu 2020

Utworzono dnia 13.11.2020
Czcionka:

PODPROGRAM 2020 – efekty

  1. Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Ruścu [nazwa OPL] z terenu województwa łódzkiego przy współpracy Bankiem Żywności w Łodzi realizowała/ło Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2020 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach
    w ramach środków towarzyszących w okresie  grudzień 2020 – październik 2021.
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  • warzywne i owocowe (buraczki wiórki, fasolka po bretońsku, groszek
    z marchewką, koncentrat pomidorowy, mus jabłkowy, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (herbatniki maślane, kasza jęczmienna, kawa zbożowa rozpuszczalna, makaron jajeczny świderki, płatki owsiane, ryż biały);
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający);
  • mięsne (filet z makreli w oleju, pasztet drobiowy, szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona);
  • cukier biały, miód nektarowy wielokwiatowy;
  • tłuszcze (olej rzepakowy).

2. Pomoc żywnościowa trafiła do 1090 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa łódzkiego

3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

o 59 629, 84 kg żywności;

o 3 270 paczek żywnościowych;

o 0 posiłków;

4. W ramach Podprogramu 2020 dla 0 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 0 działań edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:

• Ekonomiczne - 0   aktywności dla  0 uczestników

• Żywieniowo-dietetyczne - 0   aktywności dla 0 uczestników

• Kulinarne - 0 aktywności dla 0 uczestników

• Dotyczące nie marnowania - 0 aktywności dla 0 uczestników

 

ZAŁĄCZNIKI:

POPŻ efekty realizacji programu

Utworzono dnia 13.11.2020, 14:43

Kalendarium

Kwiecień 2024
Pon Wt Śr Czw Pt Sb Nie
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Pogoda