POPŻ efekty realizacji programu 2020
Utworzono dnia 13.11.2020
PODPROGRAM 2020 – efekty
- Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Ruścu [nazwa OPL] z terenu województwa łódzkiego przy współpracy Bankiem Żywności w Łodzi realizowała/ło Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2020 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach
w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2020 – październik 2021. - Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- warzywne i owocowe (buraczki wiórki, fasolka po bretońsku, groszek
z marchewką, koncentrat pomidorowy, mus jabłkowy, powidła śliwkowe); - skrobiowe (herbatniki maślane, kasza jęczmienna, kawa zbożowa rozpuszczalna, makaron jajeczny świderki, płatki owsiane, ryż biały);
- mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający);
- mięsne (filet z makreli w oleju, pasztet drobiowy, szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona);
- cukier biały, miód nektarowy wielokwiatowy;
- tłuszcze (olej rzepakowy).
2. Pomoc żywnościowa trafiła do 1090 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa łódzkiego
3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
o 59 629, 84 kg żywności;
o 3 270 paczek żywnościowych;
o 0 posiłków;
4. W ramach Podprogramu 2020 dla 0 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 0 działań edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:
• Ekonomiczne - 0 aktywności dla 0 uczestników
• Żywieniowo-dietetyczne - 0 aktywności dla 0 uczestników
• Kulinarne - 0 aktywności dla 0 uczestników
• Dotyczące nie marnowania - 0 aktywności dla 0 uczestników